понеділок, 9 листопада 2015 р.

 «Но без Подола Киев невозможен...»
                                  ( Г.Бальбер)

Відчувши смак мандрів, коцюбинці вирішили у вихідні або святкові дні, коли буде можливість, відкривати для себе наше місто. Тому 31 жовтня було вирішено зробити пробну зустріч і...почати нашу одісею з Нижнього міста -Подолу..
Отже, 31 жовтня, на жаль не в повному складі, ми зустрілися на Поштовій площі і  помандрували старовинним  Подолом.
День був чудовий. Колір неба, яке буває тільки восени, піднімав настрій, останні теплі сонячні промінчики налаштовували на ліричний настрій.



Річковий вокзал, великий елеватор та млин Бродського, вулиця Сагайдачного, на якій розмістилися у великій кількості невеличкі кафе, піццеріЇ, ресторанчики були прикрашені на честь Хеллоуїна, будиночок Балабухи Гостинний двір, Контрактовий будинок, Києво-Могилянська академія, церква  Богородиці Пирогощі, фонтан «Самсон», церква Миколи Притиска, Боричів узвіз, музей-аптека, дитячий музичний театр (бувший клуб «Харчовик»), пам’ятники Григорію Сковороді та Петру Сагайдачному, , оновлений кінотеатр «Жовтень», Андріївський  узвіз, замок Річарда,  - все це наш старовинний і сучасний Поділ.









Та є на Подолі найпопулярніша вулиця, своєрідний український Монмартр – Андріївський узвіз. Піднімаючись бруківкою узвозу згадуєш художні фільми, які тут знімали: «Ад’ютант його Превосходительства», «Дні Турбіних», «Біла гвардія», «Секунда до...»; художні твори, в яких згадується Андріївський узвіз, і звичайно Михайла Булгакова....















Настав час ланчу і ми завітали до піццерії «Челентано» ( знову наша улюблена піццерія, тепер вже на Подолі). Було дуже затишно, комфортно, а головне -  смачно !  Ми  скуштували  піццу «Баварська» ( можна  замовити  піццу з інгрідієнтами за своїм смаком), грецький салат  та шоколадний пиріг (його подають з морозивом і м’ятою) + кава чи то еспрпессо, чи то латте...





Ми так захопилися десертом : шоколадний пиріг з морозивом і мятою та кава, що забули сфотографувати «этот разврат и вакханалию»,  встигли зняти тільки шматочок пирога і каву.... Смачного !



І знову подорож  старим Подолом…






Як  і  гості нашого міста, так і ми, кияни, не могли не віддати шану нашим улюбленим персонажам  Проні та Свириду Петровичу.




А потім був Михайлівський собор, стіна памяті, мурал з зображенням  Сергія Нігояна...






Гуляючи Михайлівською площею, ми вірішили відвідати Пейзажну аллею, а потім, пройти повз Історичний музей, спуститися по Андріївському узвозу  на Контрактову площу і пройти на Поштову площу  повз Покровську церкву, ліцей № 100, де вчаться діти наших нардепів, американське посольство і  вийти на вул. Сагайдачного, а далі – Поштова площа, метро і... дорога додому.











День добігав кінця. Звичайно ми трохи втомилися, уявіть собі з 11-ї години ранку до 16 год ми пішки  пройшли центр Подолу, Андріївський узвіз,, вул. Десятинну, Михайлівську площу, невеликий шматок вул. Велика Житомирська, Пейзажну аллею, знову Андріївський узвіз, вул. Сагайдачного...  Та це була приємна втома, ми активно відпочили в цей день, а що може бути краще ніж спілкування з однодумцями ?







До побачення Поділ !  Яка подорож ще на нас чекає ?
Ми вже вирішили! Наступним буде...... Печерськ !



                           


2 коментарі:

  1. Молодці,що збираєтесь і подорожуєте рідним містом. Дякую за цікавий репортаж. Нових вражень від наступних екскурсій!

    ВідповістиВидалити
  2. Молодці,що збираєтесь і подорожуєте рідним містом. Дякую за цікавий репортаж. Нових вражень від наступних екскурсій!

    ВідповістиВидалити